Datering
Maker onbekend

Portret van een onbekende vrouw in Fries kostuum met grote duitse muts

Portret, kniestuk, van een staande vrouw. Zij is gekleed in een lichtgrijs jak met schoot, gemaakt van satijn met een klein bloemmotief. Om de bovenarm en aan de manchetten zitten gerimpelde stroken. De wijde rok is van hetzelfde materiaal. Haar halsdoek is van witte batist met ingeweven (ruit)motief en ze heeft een zwart kralensnoer om van granaat of git. Ze draagt een zwarte omslagdoek, een zwart schort, beide met een strook van kant. Aan haar pols heeft ze zwarte mitaines. Op haar hoofd draagt ze een Duitse muts met grote kanten luifel, over een oorijzer. De achtergrond van het portret toont een blauwe lucht met wolken. Links is een rozenstruik afgebeeld met roze bloemen. Dit schilderij heeft als pendant het portret van een vrouw in Fries kostuum. (NO 12261)
Bijna kniestuk naar links. Gekleed in parelgrijs gebloemd jak en wijd uitstaande rok. Om hals witte tulen omslagdoek, waaroverheen zwarte tulen doek met kantrand. Om pols en onderarm zwarte mittaines. Van voren zwarte schort. Om hals agaten kralensnoer. Op hoofd grote witte kanten duitse muts. Links van haar rozestruik met rozen. Achtergrond blauw gewolkt. In lichtbruin geverniste grenenhouten lijst. Pendant van nr. S1955-967.

Identificatie
Titel
Portret van een onbekende vrouw in Fries kostuum met grote duitse muts
Objectnummer
S1955-0966
Objecttype
  • schilderij
    Geschilderde voorstellingen op panelen of opgespannen doek, meestal van draagbaar formaat. Vooral te onderscheiden van 'muurschilderingen' en 'verluchtingen' in manuscripten.Geschilderde voorstellingen op panelen of opgespannen doek, meestal van draagbaar formaat. Vooral te onderscheiden van 'muurschilderingen' en 'verluchtingen' in manuscripten. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fm-collect-394
Werk
Breedte
65.5 cm
Hoogte
89.0 cm
Museum
Fries Museum
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend
Datering
Materiaal
  • olieverf
    Een verfstof waarin drogende olie als drager voor het pigment fungeert. (AAT-Ned)
  • doek
    Doek is een geweven textielen stof. (Wikipedia)
Aankoop & Licentie
Licentie
Alle rechten voorbehouden

Trefwoorden