Datering
Maker Onbekend

Tafelvaan van de N.N.W.B.

Tafelvaan. Houten mast met een losse houten voet. In de mast twee spijkertjes ter bevestiging van de vaan Bijbehorend een rechthoekig blauw/wit vaantje met het logo en de letters van de N.N.W.B. De drie onderdelen zijn geplaatst op een kartonnen plaat en het geheel is verpakt in plastic.

Identificatie
Titel
Tafelvaan van de N.N.W.B.
Objectnummer
FSM-X-263
Objecttype
  • Tafelvanen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000023308
Werk
Breedte
14.0 cm
Hoogte
31.4 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Textiel
    Textiel is letterlijk 'al wat geweven is'. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord 'texere' dat weven betekent. (Wikipedia)
  • Hout
    Hout is een bouwmateriaal, afkomstig van boomstammen en -takken. Naast merg, spint en schors vormt het daarvan het voornaamste bestanddeel. Ten noorden van de Alpen is hout van oudsher het belangrijkste bouwmateriaal. Onderscheiden worden naaldhout van naaldbomen (dennen, grenen, vuren) en loofhout van loofbomen (eiken, beuken enz.). De stammen werden meestal in het groeigebied gekantrecht en per vlot of in een schip over water vervoerd. De houthandel en -nijverheid concentreerden zich in Nederland vooral in Dordrecht, Amsterdam, Deventer en later ook in de Zaanstreek. Voor regionaal gebruik concentreerde de houthandel zich ook in plaatsen als ’s-Hertogenbosch, Schoonhoven en Tiel. (Haslinghuis)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA