Datering
Maker Onbekend

Blazerembleem van de N.N.W.B.

blazerembleem. Rechthoekig met in blauw/wit en gouddraad geborduurd het logo van de N.N.W.B. en daarboven de letters NNWB. Aan de achterzijde twee veiligheidsspelden.
het embleem is afkomstig van Pieter Obbo (Bob) Revet (Gouda, 1918 - Sneek 2004) en Berber Coba Revet-Kuipers (Sneek 1922 - Sneek 2007). Zij waren zeer actief in de KZVS (KWS) en de NNWB.

Identificatie
Titel
Blazerembleem van de N.N.W.B.
Objectnummer
FSM-2007-106
Objecttype
  • Blazeremblemen
  • Emblemen
    Onderscheidende plaatjes, insignes of tekens met een helmteken, wapenbeeld of een ander symbool dat door individuen of groepen werd gedragen of dat men op eigendommen bevestigde, met name de tekens die aangaven dat iemand eigenaar was van een adellijk huis of als dienaar bij dat huis hoorde, ongeacht of hij wapens droeg of niet. (AAT-Ned)Voorwerpen of voorstellingen van voorwerpen die symbool staan voor andere voorwerpen of ideeën, vooral door duidelijke toepasselijkheid of associatie, zoals een weegschaal als symbool voor gerechtigheid. Gebruik 'emblemata' voor allegorische voorstellingen met een motto en een bijschrift. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000020853
Werk
Breedte
7.5 cm
Hoogte
10 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Textiel
    Textiel is letterlijk 'al wat geweven is'. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord 'texere' dat weven betekent. (Wikipedia)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA