Datering
Maker Onbekend

Bronzen penning uitgebracht ter gelegenheid van 60 jaar prinsenjacht Piet Hein.

Bronzen gedenkpenning. De voorzijde toont het Koninklijk jacht Piet Hein in bakboord vooraanzicht. Omschift: "Kon. Jacht 'Piet Hein' ". De keerzijde toont een portret van Piet Hein zelf. Omschrift: "Pieter Pieters z. Hein 1578-1629". De penning is gesigneerd: 'Tomaso 1997'.
De penning is uitgegeven ter gelegenheid van 60 jarig bestaan van het (voormalig) koninklijk jacht Piet Hein. In 1937 werd het aangeboden als nationaal huwelijksgeschenk aan Prinses Juliana en Prins Bernhard. In 1985 werd de 'Piet Hein' door HKH Prinses Juliana en ZKH Prins Bernhard in bruikleen gegeven aan de speciaal daartoe opgerichte Stichting tot exploitatie van de 'Piet Hein' (ten behoeve van het Maritiem Jeugdwerk). Ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan van het schip is er in 1997 een boek en een penning uitgegeven.

Identificatie
Titel
Bronzen penning uitgebracht ter gelegenheid van 60 jaar prinsenjacht Piet Hein.
Objectnummer
FSM-2012-042
Objecttype
  • Gedenkpenningen
    Algemene benaming voor een penning, geslagen ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000022239
Over
Onderwerpen
  • Jacht
    Jacht is het jagen op dieren. Jagen is het vervolgen van dieren, in het bijzonder wilde dieren, met als doel om het buit te maken en te doden. Er zijn drie hoofdvormen van jacht, te weten: jacht met honden, jacht met roofvogels en vangjacht. (Van Dale)Any vessel propelled by sail or power and used for pleasure and not plying for hire.
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Zilver
    Pure metallic element having symbol Ag and atomic number 47; a malleable, ductile, white metal with characteristic sheen, considered a precious metal. Silver is widely distributed throughout the world, occurring rarely as metallic silver (in Peru, Norway) but more often as silver-gold alloys and silver ore. Today silver is obtained as a byproduct in the refinement of gold, lead, copper, or zinc ores. Silver was smelted from the ore galena as early as 3800 BCE. As a pure metal, silver is second to gold in malleability and ductility, can be polished to a highly reflective surface, and used -- typically in an alloy, in jewelry, coinage, photography, mirrors, electrical contacts, and tableware. (Project Fotografie)Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Ag en het atoomnummer 47. Het metaal is smeedbaar, vervormbaar en wit van kleur met een kenmerkende glans en wordt als edel beschouwd. Ook te gebruiken voor dit metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, diverse voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register, RCE corporate website)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA