Datering
Maker Rudolphus Jacobs Feenstra

R. Feenstra, Sneek - zilveren mes versierd met afbeelding van schaatsers.

Stalen mes met zilveren, pistoolvormig, heft versierd met drijfwerk in de vorm van een schaatsenrijdende man en vrouw tussen rocaille bladornamenten. Bekroning in de vorm van een ruitertje.
Rudolphus Jacobs Feenstra. Geboren Sneek in 1783. In 1810 goud- en zilversmid aldaar. In 1836 tevens horlogemaker. Hij hield het bedrijf tot 1845 en stierf in 1875. De zaak werd voortgezet door de zoon, Jacobus Rudolphus Feenstra.
literatuur: - Sneeker Nieuwsblad 1 juni 1961

Identificatie
Titel
R. Feenstra, Sneek - zilveren mes versierd met afbeelding van schaatsers.
Objectnummer
FSM-Z-026
Objecttype
 • Messen
  Gebruiksvoorwerp bestaande uit een aan één zijde gescherpt lemmet in een heft, met of zonder punt. (ABR)
 • Bestek
  Het bestek is het eetgerei, de vork, de lepel en het mes dat gebruikt wordt om mee te eten en om de maaltijd op te dienen. (Wikipedia)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000012300
Werk
Breedte
3.5 cm
Hoogte
cm
Lengte
27.5 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Rudolphus Jacobs Feenstra
Datering
Materiaal
 • Staal
 • Zilver
  Pure metallic element having symbol Ag and atomic number 47; a malleable, ductile, white metal with characteristic sheen, considered a precious metal. Silver is widely distributed throughout the world, occurring rarely as metallic silver (in Peru, Norway) but more often as silver-gold alloys and silver ore. Today silver is obtained as a byproduct in the refinement of gold, lead, copper, or zinc ores. Silver was smelted from the ore galena as early as 3800 BCE. As a pure metal, silver is second to gold in malleability and ductility, can be polished to a highly reflective surface, and used -- typically in an alloy, in jewelry, coinage, photography, mirrors, electrical contacts, and tableware. (Project Fotografie)Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Ag en het atoomnummer 47. Het metaal is smeedbaar, vervormbaar en wit van kleur met een kenmerkende glans en wordt als edel beschouwd. Ook te gebruiken voor dit metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, diverse voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register, RCE corporate website)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden