Datering
Maker Reinder Willem Kijlstra

R.W. Kijlstra, Leeuwarden - Zes messen met zilveren heften.

Zes messen met zilveren heften met daarop gegraveerde versieringen. Op de stalen lemmetten het merk: F. Herder / Abr. Sohn / Solingen'.
Reinder Willem Kijlstra. Geboren te Drachten in 1865. In 1888 reizend koopman te Drachten. In 1896 goud- en zilversmid te Leeuwarden. In 1943 gestorven te Leeuwarden. De schenkster woonde met haar zuster in Eefde in een huis met de naam 'Kleinzand', genoemd naar de gracht in Sneek, waaraan hun ouders hadden gewoond.
literatuur: - Jaarverslag Fries Scheepvaart Museum 1963, p. 13

Identificatie
Titel
R.W. Kijlstra, Leeuwarden - Zes messen met zilveren heften.
Objectnummer
FSM-Z-024
Objecttype
 • Messen
  Gebruiksvoorwerp bestaande uit een aan één zijde gescherpt lemmet in een heft, met of zonder punt. (ABR)
 • Bestek
  Het bestek is het eetgerei, de vork, de lepel en het mes dat gebruikt wordt om mee te eten en om de maaltijd op te dienen. (Wikipedia)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000025855
Werk
Lengte
21.5 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Reinder Willem Kijlstra
Datering
Materiaal
 • Zilver
  Pure metallic element having symbol Ag and atomic number 47; a malleable, ductile, white metal with characteristic sheen, considered a precious metal. Silver is widely distributed throughout the world, occurring rarely as metallic silver (in Peru, Norway) but more often as silver-gold alloys and silver ore. Today silver is obtained as a byproduct in the refinement of gold, lead, copper, or zinc ores. Silver was smelted from the ore galena as early as 3800 BCE. As a pure metal, silver is second to gold in malleability and ductility, can be polished to a highly reflective surface, and used -- typically in an alloy, in jewelry, coinage, photography, mirrors, electrical contacts, and tableware. (Project Fotografie)Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Ag en het atoomnummer 47. Het metaal is smeedbaar, vervormbaar en wit van kleur met een kenmerkende glans en wordt als edel beschouwd. Ook te gebruiken voor dit metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, diverse voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register, RCE corporate website)
 • Staal
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden