Datering
Maker Onbekend

Benen kam, gevonden in de Grote Kerkstraat te Sneek.

Benen kam. De kam bestaat uit twee dekplaten, waartussen de tanden geklemd zijn. De platen zijn met ijzeren nagels aan elkaar bevestigd. De tanden zijn aan een kant afgebroken, aan de andere kant vormen de tanden een driehoek. De dekplaten zijn met lijnornamenten versierd en de randen met gaatjes.
De kam is in 1948 op 2 meter diepte gevonden bij graafwerkzaamheden in de Grote Kerkstraat te Sneek.
literatuur: - Sneker Nieuwsblad 14 december 1948. - H. Halbertsma en W.H. Keikes, Sneek, drie kronen met ere (Sneek, 1956) p. 18.

Identificatie
Titel
Benen kam, gevonden in de Grote Kerkstraat te Sneek.
Objectnummer
FSM-R-003
Objecttype
 • Kammen
  Voorwerpen met aan één of beide kanten een rij tanden die worden gebruikt voor het in orde brengen, ontwarren of schoonmaken van het haar. (AAT-Ned)
 • Toiletartikelen
  Gereedschap, apparatuur, en benodigdheden oorspronkelijk gemaakt om te worden gebruikt voor de verzorging, (persoonlijke) hygiëne of voor het verbeteren van iemands uiterlijk.
 • Bodemvondsten
  Bodemvondsten zijn archeologische vondsten te land, in tegenstelling tot archeologische vondsten onderwater. (Conservation Dictionary)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000011870
Over
Onderwerpen
 • Sneek
Werk
Breedte
1.5 cm
Hoogte
3.2 cm
Lengte
20.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Been
  Een combinatie van organisch en/of anorganisch materiaal die hoofdzakelijk bestaat uit collageen en calciumfosfaat; het vormt het geraamte van de meeste gewervelde dieren. (AAT)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA