Datering
Maker Onbekend

Benen pin, gevonden in Spannum.

Benen pin. Waarschijnlijk gebruikt om mee te breien. Aan twee zijden puntig gemaakt. Gemerkt 'Spannum'.
De pin waarschijnlijk in Spannum gevonden. Vermoedelijk is de pin gebruikt voor breien.

Identificatie
Titel
Benen pin, gevonden in Spannum.
Objectnummer
FSM-R-014
Objecttype
 • Pinnen
  Ein Befestigungselement. Grote, scherp gepunte voorwerpen gemaakt van metaal, in het bijzonder ijzer, of van hout, die gebruikt worden om dingen stevig aan elkaar te verbinden. (AAT-Ned)
 • Breiwerk
  Verwijst naar handwerken of materialen die worden gemaakt door het verbinden van lussen in een lang of doorlopend eind garen of draad met behulp van twee naalden; met verschillende soorten lussen of steken worden patronen of ontwerpen gemaakt. Sommige breiwerkvormen worden gemaakt met ronde naalden of meer dan twee naalden. Lussen in de lengterichting worden ribbels genoemd; lussen overdwars worden #courses genoemd. Breiwerk wordt meestal verwerkt tot kleding, spreien, kleden of andere huishoudelijke artikelen. De term kan ook verwijzen naar gebreide stoffen die met de hand of machinaal zijn gemaakt van onderling verbonden reeksen lussen van een of meer garens, waarbij elke rij in de voorgaande rij haakt. (AAT)
 • Bodemvondsten
  Bodemvondsten zijn archeologische vondsten te land, in tegenstelling tot archeologische vondsten onderwater. (Conservation Dictionary)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000007414
Over
Onderwerpen
 • Spannum
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
15.5 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Been
  Een combinatie van organisch en/of anorganisch materiaal die hoofdzakelijk bestaat uit collageen en calciumfosfaat; het vormt het geraamte van de meeste gewervelde dieren. (AAT)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA