Datering
Maker Onbekend

Koperen zeepkop met ophangplaat.

Zeepkop. Geel koper. Rond, taps van vorm. Aan de bovenzijden een met vier klinken aangeklonken ophangplaat met gat. Gebruikt voor groene zeep.

Identificatie
Titel
Koperen zeepkop met ophangplaat.
Objectnummer
FSM-O-058
Objecttype
  • Zeepbakjes
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000011836
Werk
Breedte
cm
Hoogte
14.5 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Koper
    Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Cu en het atoomnummer 29; het is roodachtig van kleur en is zeer smeedbaar en kneedbaar. Ook te gebruiken voor het metaal wanneer het woirdt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, verschillende voorwerpen en materialen te maken. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
  • Metaal
    Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA