Datering
Maker Onbekend

Ongeopende verpakking met koperen touwkousen.

Ongeopende verpakking. Ingepakt in pakpapier en dichtgebonden met paktouw. Op de voorzijde met paktouw bevestigd een voorbeeldexemplaar van de inhoud: een koperen touwkous in u vorm.
De u vorm werd om bijvoorbeeld een ring of sluiting dichtgeknepen waarna een puntkous ontstond waaromheen een lijn kon worden gesplitst. De touwkousen zijn afkomstig uit de zeilmakerij van D. Gaastra aan het Kleinzand te Sneek.

Identificatie
Titel
Ongeopende verpakking met koperen touwkousen.
Objectnummer
FSM-J-366
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000021621
Over
Onderwerpen
  • Zeilmakerijen
    Ruimten waar zeilen worden vervaardigd en onderhouden. (AAT)
  • Sneek
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Metaal
    Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden