Datering
Maker Onbekend

Prijsbeker. Zeilprijs van zeilvereniging Sylnocht te Leeuwarden.

Prijsbeker op bakelieten voet. Met deksel. Op de beker de inscriptie: '1e Z.V. Sylnocht / 23-8-'59'.
De prijsbeker van zeilvereniging Sylnocht is afkomstig uit de prijzencollectie van W. Postma uit Grou. Hij deed veelvuldig mee aan zeilwedstrijden in het noorden van het land, met name in de zestien-kwadraat-klasse, maar ook wel in andere klassen.
Zeilvereniging Sylnocht werd in 1938 opgericht te Leeuwarden door enkele schouwzeilers uit Leeuwarden en Warten, die vreesden dat de klasse der schouwen anders snel uit het wedstrijdprogramma zou verdwijnen. Wedstrijden van de Z.V. Sylnocht werden meest gezeild op de Kruiswaters tussen Warten en Earnewald.
Literatuur: - Leeuwarder Courant, 15-03-1938.

Identificatie
Titel
Prijsbeker. Zeilprijs van zeilvereniging Sylnocht te Leeuwarden.
Objectnummer
FSM-1988-438
Objecttype
  • Prijsbekers
  • Zeilprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000011731
Over
Onderwerpen
  • Leeuwarden
Werk
Breedte
cm
Hoogte
9.3 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Metaal
    Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA