Datering
Maker Onbekend

medaille. Zeilprijs van zeilvereniging De Meeuwen te Leeuwarden.

Medaille. VZ. voorstelling van twee zeiljachten. KZ: 'Z.V. De Meeuwen / 1e pr'.
De medaille werd als zeilprijs uitgeloofd door zeilvereniging De Meeuwen te Leeuwarden. De prijs werd gewonnen door Rommert Talman uit Leeuwarden, die zeilde in het zestien-kwadraat-jacht Jo, met zeilnummer 5. Van 1932 tot 1968 waren Rommert en Wybe Talman uit Leeuwarden in dit jacht regelmatige deelnemers aan Friese zeilwedstrijden. Het jacht was gebouwd door hun oom Hendrik Bulthuis uit Leeuwarden, de ontwerper van de B.M.-klasse en de zestien-kwadraat-klasse.

Identificatie
Titel
medaille. Zeilprijs van zeilvereniging De Meeuwen te Leeuwarden.
Objectnummer
FSM-1988-061
Objecttype
 • Medailles
  Algemene benaming voor de geslagen, gegraveerde of gegoten en aan beide zijden versierde metalen draagpenning, verstrekt alsonderscheiding, erepenning, prijs, beloning of aandenken. Hangt niet zelden aan een lintje. Bij de medaille kan een geschreven of gedrukte aankondiging behoren.
 • Zeilprijzen
 • Sportprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000005267
Over
Onderwerpen
 • Meeuwen, De
 • Leeuwarden
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden