Datering
Maker Onbekend

Medaille. Zeilprijs van zeilvereniging De Meeuwen te Leeuwarden.

Medaille. Ruitvormig. VZ: in het midden een afbeelding van drie larken met de zeilnummers 7, 22, 43. KZ: '1e Pr. / Z.V. de Meeuwen / '55'.
De medaille van zeilvereniging De Meeuwen te Leeuwarden is afkomstig uit de prijzencollectie van W. Postma uit Grou. Hij deed veelvuldig mee aan zeilwedstrijden in het noorden van het land, met name in de zestien-kwadraat-klasse, maar ook wel in andere klassen.

Identificatie
Titel
Medaille. Zeilprijs van zeilvereniging De Meeuwen te Leeuwarden.
Objectnummer
FSM-1988-477
Objecttype
 • Medailles
  Algemene benaming voor de geslagen, gegraveerde of gegoten en aan beide zijden versierde metalen draagpenning, verstrekt alsonderscheiding, erepenning, prijs, beloning of aandenken. Hangt niet zelden aan een lintje. Bij de medaille kan een geschreven of gedrukte aankondiging behoren.
 • Zeilprijzen
 • Sportprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000005631
Over
Onderwerpen
 • Larkenklasse
 • Meeuwen, De
 • Leeuwarden
Werk
Breedte
3.5 cm
Hoogte
cm
Lengte
3.5 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden