Datering
Maker Lemster Bruin

Tegel met voorstelling van de Waterpoort te Sneek. Zeilprijs voor Olympiajollen.

Tegel. Wit met bruine screendruk voorstelling. In een cirkel een afbeelding van de Waterpoort te Sneek. Rechts van de poort 'Sneek / Waterpoort'. In de hoeken krulversieringen. Boven de voorstelling. Op een opgeplakt metalen plaatje boven de voorstelling: 'O.N.K.S. / O. jollen 1978'.
De tegel is als zeilprijs uitgereikt in de Olympiajollen-klasse.

Identificatie
Titel
Tegel met voorstelling van de Waterpoort te Sneek. Zeilprijs voor Olympiajollen.
Objectnummer
FSM-1993-052
Objecttype
 • Tegels
  Gebakken plak klei, al dan niet geglazuurd. Op de tegel kan een voorstelling of een tekst ingebakken zijn. Ook een reliëf kan de tegel sieren.
 • Zeilprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000008199
Over
Onderwerpen
 • Waterpoort
  Een waterpoort is een uit één of meer bogen bestaande poort over een rivier, kanaal of haven, aan weerszijden voorzien van torens, dienende om door een valhek of andere middelen de doorvaart te verhinderen.
 • Poorten
  Poorten zijn de delen van een omheining die toegang geven tot een terrein zoals een klooster, kasteel, hofje, tuin of begraafplaats. De poort is meestal uitgevoerd in steen (gemetseld of natuursteen). De poort vormt een van de grond opgaande opening in een muur(deel) en is boogvormig of horizontaal afgedekt. De poort kan een deur of hek bevatten. (Haslinghuis)
 • Olympiajollen
 • Sneek
Werk
Breedte
15.0 cm
Hoogte
15.0 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Lemster Bruin
Datering
Materiaal
 • Aardewerk
  Aardewerk is een breekbaar, bij lage temperatuur gebakken (600-900°C), poreus ceramiek dat allerlei kleur kan hebben, met of zonder glazuur.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden