Datering
Maker ANWB

A.N.W.B.-bord afkomstig van de Waterpoort te Sneek.

Bord. Geëmailleerd metaal. Bruine letter op crême achtergrond: 'Waterpoort / Opgetrokken in ca. 1613, / in 1758 vernieuwd. / Gerest. in 1878 en 1939 / en 1966.'. Eronder het vignet van de A.N.W.B. en 'Kon. Ned. Toeristenbord ANWB'. Het emaille schilfert. In de hoeken schroefgaten.
Het bord is afkomstig van de Waterpoort te Sneek.

Identificatie
Titel
A.N.W.B.-bord afkomstig van de Waterpoort te Sneek.
Objectnummer
FSM-1993-144
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000007469
Over
Onderwerpen
 • Toerisme
  In het algemeen te gebruiken voor de bedrijfstak die faciliteiten verzorgt en service verleent aan mensen die voor hun plezier reizen. (AAT-Ned)
 • Waterpoort
  Een waterpoort is een uit één of meer bogen bestaande poort over een rivier, kanaal of haven, aan weerszijden voorzien van torens, dienende om door een valhek of andere middelen de doorvaart te verhinderen.
 • Sneek
Werk
Breedte
cm
Hoogte
18.5 cm
Lengte
26.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. ANWB
Datering
Materiaal
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden