Datering
Maker Onbekend

Pikhaak.

Pikhaak. Conische schacht uitlopend in twee haken tegenoverelkaar. In de schacht twee gaten ter bevestiging aan een stok. Gegoten metaal. De stok ontbreekt.
De herkomst van de pikhaak is niet bekend.

Identificatie
Titel
Pikhaak.
Objectnummer
FSM-J-331
Objecttype
 • Pikhaken
  Lange boom met aan het einde een ijzer met twee punten; de ene punt stak in de richting van de boom; de andere punt was omgebogen zodat deze ergens achter kon worden gehaakt; hiermee konmen het schip ergens naar toe trekken. (Verdwenen Schepen (G.J. Schutten, 2004))
 • Haken
  Gebogen of gekromde instrumenten die worden gebruikt voor het ophouden of vastmaken van objecten aan een oppervlak. (Wikipedia)
 • Stokken
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000005512
Werk
Breedte
cm
Hoogte
16.0 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA