Datering
Maker Onbekend

Oliekan. Afkomstig uit zeilmakerij D. Gaastra te Sneek.

Oliekan. Ovaal van vorm. Liggend model met drukknop, vaste tuit en draaibare vulopening aan bovenkant. Vertind blik.
De oliekan is afkomstig uit de zeilmakerij van D. Gaastra aan het Kleinzand te Sneek.

Identificatie
Titel
Oliekan. Afkomstig uit zeilmakerij D. Gaastra te Sneek.
Objectnummer
FSM-1984-091
Objecttype
 • Oliekannen
  Een oliekan is een kan (meestal van blik of kunststof) voor smeerolie of petroleum. Een oliekan bevat meestal tussen 250 ml en 5 liter olie en kan voorzien zijn van een handbediend pompje. Ze bestaan in diverse vormen, zoals een eenvoudig cilindrisch wegwerpblik, al of niet met tuit, of een halve bol van blik met vlakke bodem en spuit aan de bovenzijde; er zijn er ook met een handgreep en een hendel of knop voor het bedienen van de pomp. (Wikipedia)
 • Kannen
  Handzaam, conisch of cilindervormig, of zich in het midden buikvormig verwijdend vaatwerk met een handvat of oor en een tuit (van metaal, porselein, steen, aardewerk, kunststof, glas of hout) om vloeistoffen uit te schenken en voor het gebruik in gereed te houden (van verschillend model ook als siervoorwerp; vroeger op melkkarren van grote afmetingen en vaasvormig, met deksel) (Van Dale)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000003733
Over
Onderwerpen
 • Zeilmakerijen
  Ruimten waar zeilen worden vervaardigd en onderhouden. (AAT)
 • Sneek
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
29.5 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Blik
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden