Datering
Maker Onbekend

Medaille van het Eerste Bataljon Landweer Sneek.

Bronzen medaille. VZ: afbeelding van diverse muziekinstrumenten en het opschrift 'Bataljon / Landweer / Int.le / SNEEK / 3e prijs'. KZ: lauwertakken en 'Muziekconc. / 7/9-9'18 / UTRECHT'.
De medaille was eigendom van Rinze Tolman, adjudant van het Bataljon en grootvader van de vrouw van de schenker.

Identificatie
Titel
Medaille van het Eerste Bataljon Landweer Sneek.
Objectnummer
FSM-1981-069
Objecttype
 • Medailles
  Algemene benaming voor de geslagen, gegraveerde of gegoten en aan beide zijden versierde metalen draagpenning, verstrekt alsonderscheiding, erepenning, prijs, beloning of aandenken. Hangt niet zelden aan een lintje. Bij de medaille kan een geschreven of gedrukte aankondiging behoren.
 • Eretekens
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000002039
Over
Onderwerpen
 • Muziekgezelschappen
 • Utrecht
 • Sneek
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Brons
  Een reeks bruinachtige kleuren die lijken op de kleur van het metaal brons, een legering van koper en tin. (Archeological Base Register)
 • Metaal
  Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden