Datering
Maker Onbekend

Medaille met voorstelling van het wapen van Sneek. Zeilprijs.

Medaille. VZ: Wapen van Sneek en het omschrift 'Vreemdelingenverkeer Sneek'. KZ: inscriptie 'Serie wedstrijd / 05 Sneek / 3e prijs'.
De medaille werd als zeilprijs gewonnen door Hendrik Voordewind. Hij was de zoon van Tjerk Voordewind, schipper op de overnaadse boeier Stavo (gesloopt in 1923). Hendrik Voordewind was van 1918-1970 eigenaar van de visaak Dolphijn, die in 1868 in opdracht van mr. Jan Minnema Buma is gebouwd door Eeltje Holtrop van der Zee te Joure.
literatuur: - Jaarboek Fries Scheepvaart Museum 1987, p. 20 - H.G. van Slooten 'Eeltje Holtrop van der Zee en zijn familie' in: Jaarboek Fries Scheepvaart Museum 1988, pp. 116-118.

Identificatie
Titel
Medaille met voorstelling van het wapen van Sneek. Zeilprijs.
Objectnummer
FSM-1987-023
Objecttype
 • Medailles
  Algemene benaming voor de geslagen, gegraveerde of gegoten en aan beide zijden versierde metalen draagpenning, verstrekt alsonderscheiding, erepenning, prijs, beloning of aandenken. Hangt niet zelden aan een lintje. Bij de medaille kan een geschreven of gedrukte aankondiging behoren.
 • Zeilprijzen
 • Sportprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000004931
Over
Onderwerpen
 • Heraldiek
  Kennisgebied waarin men zich bezighoudt met familiewapens, inclusief hun afbeelding en gebruik, het vaststellen van wie het recht heeft deze te dragen, de genealogie van families met een eigen wapen en het behoud en de interpretatie van heraldische documenten. (AAT)
 • V.V.V.
 • Sneek
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Koper
  Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Cu en het atoomnummer 29; het is roodachtig van kleur en is zeer smeedbaar en kneedbaar. Ook te gebruiken voor het metaal wanneer het woirdt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, verschillende voorwerpen en materialen te maken. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden