Datering
Maker Onbekend

Medaille van een veekeuring te Sneek.

Medaille. Rond van vorm. Zilverkleurig. VZ: afbeelding van een koe en een hand met graan en erboven het wapen van Sneek. Omschrift: 'Sneek - Produktie - Sierlijkheid - Kracht'. KZ: speld met geel-zwart lint.
De herkomst van de medaille is niet bekend.

Identificatie
Titel
Medaille van een veekeuring te Sneek.
Objectnummer
FSM-1999-148
Objecttype
 • Medailles
  Algemene benaming voor de geslagen, gegraveerde of gegoten en aan beide zijden versierde metalen draagpenning, verstrekt alsonderscheiding, erepenning, prijs, beloning of aandenken. Hangt niet zelden aan een lintje. Bij de medaille kan een geschreven of gedrukte aankondiging behoren.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000014155
Over
Onderwerpen
 • Koeien
  Een koe is een vrouwelijk rund en als moederdier een belangrijke producent van melk.
 • Veeteelt
  De wetenschap en de praktijk van het fokken, grootbrengen, voeden, en verzorgen van huisdierenvee, vooral, maar niet uitsluitend, dieren op een boerderij, inclusief zijderupsen. (AAT-Ned)
 • Sneek
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden