Datering
Maker Van Kempen en Gerritsen

Medaille van de burgerwacht van Sneek.

Medaille. VZ: boven een lauwerkrans en het opschrift 'Sneeker Burgerwacht'. Beneden het wapen van het Koninkrijk der Nederlanden. KZ: ster, lauwertak en 'Scherpschutter / 3e klasse'.
De medaille is vervaardigd door Gerritsen en Van Kempen (1924-1961) te Zeist.

Identificatie
Titel
Medaille van de burgerwacht van Sneek.
Objectnummer
FSM-1986-311
Objecttype
 • Medailles
  Algemene benaming voor de geslagen, gegraveerde of gegoten en aan beide zijden versierde metalen draagpenning, verstrekt alsonderscheiding, erepenning, prijs, beloning of aandenken. Hangt niet zelden aan een lintje. Bij de medaille kan een geschreven of gedrukte aankondiging behoren.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000004741
Over
Onderwerpen
 • Schutterijen
  Schutterijen zijn gewapende groepen die in de middeleeuwen tot taak hadden de stad te verdedigen en de burgers te beschermen. (De schutterij te Haarlem / C. van de Haar, 1974)
 • Defensie
 • Sneek
Vervaardiging
Maker
 1. Van Kempen en Gerritsen
Datering
Materiaal
 • Zilver
  Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Ag en het atoomnummer 47. Het metaal is smeedbaar, vervormbaar en wit van kleur met een kenmerkende glans en wordt als edel beschouwd. Ook te gebruiken voor dit metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, diverse voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register, RCE corporate website)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden