Datering
Maker Onbekend

Netverzwaarder. Bodemvondst uit Harlingen.

Netverzwaarder. De bovenzijde heeft de vorm van een halve cirkel. Daarin een oog.
De netverzwaarder is een bodembondst uit Harlingen.

Identificatie
Titel
Netverzwaarder. Bodemvondst uit Harlingen.
Objectnummer
FSM-1980-242
Objecttype
 • Netverzwaarders
  Een netverzwaarder is een ronde, vierkante, driehoekige kegel- of cilindervormige vorm van gebakken klei met een of meerdere doorboringen ter bevestiging aan een net. Behalve netverzwaringen van gebakken klei komen ook exenplaren van nauursteen of metaal voor. (ABR)
 • Netten
  Wordt gebruikt voor voorwerpen die bestaan uit ineengrijpende schikkingen van draden, koorden of touwen die zijn samengedraaid, geknoopt of geweven op regelmatige afstanden. Gebruik de term 'net (textiel)' voor open geweven stof gemaakt van twijn, sterke draad of garen, meestal van zijde, katoen, nylon of rayon, met fijne of grove mazen van vaste afmetingen, die wordt gebruikt om verschillende dingen te maken, van sluiers en garneersel op kleding tot tennisnetten en visnetten. (AAT-Ned)
 • Bodemvondsten
  Bodemvondsten zijn archeologische vondsten te land, in tegenstelling tot archeologische vondsten onderwater. (Conservation Dictionary)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000001884
Over
Onderwerpen
 • Harlingen
Werk
Breedte
10.5 cm
Hoogte
10.5 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Aardewerk
  Aardewerk is een breekbaar, bij lage temperatuur gebakken (600-900°C), poreus ceramiek dat allerlei kleur kan hebben, met of zonder glazuur.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA