Datering
Maker Onbekend

Koperen voorwerp. Ongeïdentificeerde bodemvondst uit Sneek.

Koperen voorwerp, waarvan de functie niet duidelijk is. Het is langwerpig en loopt aan één zijde uit op een punt.
Het voorwerp is in 1950 gevonden bij graafwerkzaamheden ten behoeve van de bouw van de oostvleugel aan het Sint Anthonius Ziekenhuis (dr. Boumaweg) te Sneek.
literatuur: - Pieter Terpstra, Bouwen aan zorg (geschiedenis van het Sint Antonius Ziekenhuis te Sneek 1903-1994), Sneek - 1994.

Identificatie
Titel
Koperen voorwerp. Ongeïdentificeerde bodemvondst uit Sneek.
Objectnummer
FSM-O-023
Objecttype
 • Bodemvondsten
  Bodemvondsten zijn archeologische vondsten te land, in tegenstelling tot archeologische vondsten onderwater. (Conservation Dictionary)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000001776
Over
Onderwerpen
 • Sneek
Werk
Breedte
1.1 cm
Hoogte
cm
Lengte
21.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Koper
  Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Cu en het atoomnummer 29; het is roodachtig van kleur en is zeer smeedbaar en kneedbaar. Ook te gebruiken voor het metaal wanneer het woirdt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, verschillende voorwerpen en materialen te maken. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
 • Metaal
  Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA