Datering
Maker Koninklijke Aardewerkfabriek Tichelaar

Tegel met meerkleurige beschildering: skûtsje en kerk van Grou.

Tegel. Vierkante van vorm. Meerkleurige beschildering. Voorstelling van het skûtsje van Grou met op de achtergrond de Sint Pieterskerk. Hoekvulling: spinnen. Opschrift: '1929-1979 / Kommisje Grouster Skûtsje'.

Identificatie
Titel
Tegel met meerkleurige beschildering: skûtsje en kerk van Grou.
Objectnummer
FSM-1979-149
Objecttype
 • Herinneringstegels
 • Tegels
  Gebakken plak klei, al dan niet geglazuurd. Op de tegel kan een voorstelling of een tekst ingebakken zijn. Ook een reliëf kan de tegel sieren.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000001305
Over
Onderwerpen
 • Skûtsjesilen
 • Skûtsjes
  Oorspronkelijk kleine Friese tjalken met een lengte tot circa 12 meter. De naam wordt tegenwoordig ook gegeven aan grote vrachttjalken die jaarlijks deelnemen aan het skûtsjesilen. (MARDOC)Zeilend, stalen kanaalscheepje met ronde vormen en kromme steven, sterk naar binnenvallend boeisel op voor- en achterschip, breed berghout met stuiten, gaffeltuig met de fok op een botteloef, uitgerust met een zogenaamde onderstijker voorzien van een wegerij, diepverzonken roef. Bij lengtes van 12 tot ruim 14 meter vaak rond de 3,3 meter breed. De grotere maten tot ca. 18 x 4,2 m. De holte bedroeg over het algemeen niet meer dan 1,2 meter. (De Binnenvaart)
 • Grou
Werk
Breedte
cm
Hoogte
13.0 cm
Lengte
13.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Koninklijke Aardewerkfabriek Tichelaar
Datering
Materiaal
 • Aardewerk
  Aardewerk is een breekbaar, bij lage temperatuur gebakken (600-900°C), poreus ceramiek dat allerlei kleur kan hebben, met of zonder glazuur.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden