Datering
Maker Onbekend

Bierglas van Grolsch met afbeelding van het skûtsje De Sneeker Pan van Sneek.

Bierglas. Tapse vorm. Op de wand twee opdrukken. Aan een zijde het beeldmerk van Grolsch. Aan de andere zijde een afbeeling van een skûtjse met zeilteken Waterpoort. In een cirkel daaromheen en een banderol eronder: 'Skûtsjesilen / Skûtsjesilen / Sneek / De Sneker Pan / SKS'. In doos.

Identificatie
Titel
Bierglas van Grolsch met afbeelding van het skûtsje De Sneeker Pan van Sneek.
Objectnummer
FSM-1994-510
Objecttype
 • Drinkglazen
  Drinkvaatwerk van glas bedoeld voor één enkel persoon. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000008879
Over
Onderwerpen
 • Skûtsjes
  Oorspronkelijk kleine Friese tjalken met een lengte tot circa 12 meter. De naam wordt tegenwoordig ook gegeven aan grote vrachttjalken die jaarlijks deelnemen aan het skûtsjesilen. (MARDOC)Zeilend, stalen kanaalscheepje met ronde vormen en kromme steven, sterk naar binnenvallend boeisel op voor- en achterschip, breed berghout met stuiten, gaffeltuig met de fok op een botteloef, uitgerust met een zogenaamde onderstijker voorzien van een wegerij, diepverzonken roef. Bij lengtes van 12 tot ruim 14 meter vaak rond de 3,3 meter breed. De grotere maten tot ca. 18 x 4,2 m. De holte bedroeg over het algemeen niet meer dan 1,2 meter. (De Binnenvaart)
 • Skûtsjesilen
 • Sneek
Werk
Breedte
cm
Hoogte
13.0 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Glas
  Glas is de verzamelnaam voor hard, doorzichtig, niet kristallijn materiaal, bereid uit gesmolten zand, kalk en soda (natriumcarbonaat) of potas (kaliumcarbonaat). Met 'niet kristallijn' wordt bedoeld dat glas een gestolde vloeistof is.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden