Datering

Melkkan

Gedetailleerde beschrijving

Melkkan van Staffordshire goudsteen aardewerk. Het kannetje is van een recht type. Het geheel is blinkend goudkleurig, de bovenzijde heeft aan de bovenzijde een kobaltblauwe band met witte decoraties in relief van een engeltje en een boom. De onderrand van deze band is voorzien van een parelrrandje. Het oor is sierlijk gebogen. De onderzijde van de melkkan is voorzien van een merkje. Volgens diverse websites uit de Victoriaanse periode rond 1840.

Identificatie
Titel
Melkkan
Objectnummer
024846
Objectcategorie
Keramiek
Objecttype
  • melkkan
    Te gebruiken voor houders bedoeld om melk te bevatten en te serveren, vooral voor middelgrote kannen met een handvat en een tuit of schenkopening, soms ook voorzien van een deksel; gewoonlijk gemaakt als onderdeel van een theeservies; oorspronkelijk uit het begin van de 18de eeuw. Gebruik ‘roomkannen’ voor houders, meestal kleine kannen, voor het bewaren en serveren van room. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-92161
Werk
Hoogte
15 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
  • keramisch product
  • email (materiaal)
    Email is een glasachtige, opake of semi-transparante laag op metaaloppervlakken, meestal koper of goud. Op porselein en glas is email een glasachtig pigment dat zijn kleur ontleend aan metaaloxiden. Het wordt op glas en porselein aangebracht als decoratie van het oppervlak, door branden bij lage temperatuur in een moffeloven.
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 24 juni 2014
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Berlijn
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen