Datering
Maker

Goudsteen melkkan

2 Goudsteen melkkannen, normaal formaat - Pronk en serviesgoed familie Boes Marken. Beide kannen hebben een groene beschildering met bladdranken. Aan de beide zijkanten staat een dansend paar in relief afgebeeld. In menig pronkkastje en op de linnenkast stond goudsteen- en zilversteenaardewerk te glimmen. Het glom net zo mooi als echt goud of zilver. Volgens overlevering namen de vissers dit aardewerk mee van hun reizen naar Engeland.

Kan van goudsteen aardewerk met een schenktuit en oor. De kan is aan beide zijden gedecoreerd met een dansend paar in reliëf en er zijn bladranken op te zien. De bladranken zijn met groen ingekleurd. De kan vormt samen met 027283-02 een set.

Identificatie
Titel
Goudsteen melkkan
Objectnummer
027283-01
Objectcategorie
Keramiek
Objecttype
  • kan
    Handzaam, conisch of cilindervormig, of zich in het midden buikvormig verwijdend vaatwerk met een handvat of oor en een tuit (van metaal, porselein, steen, aardewerk, kunststof, glas of hout) om vloeistoffen uit te schenken en voor het gebruik in gereed te houden (van verschillend model ook als siervoorwerp; vroeger op melkkarren van grote afmetingen en vaasvormig, met deksel) (Van Dale)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-114537
Werk
Breedte
17 cm
Hoogte
20 cm
Diepte
11 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. (vervaardiger)
Datering
Materiaal
  • keramisch product
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 12 juni 2018
Licentie
Alle rechten voorbehouden
Locaties
  • Marken
  • Marken
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen