Datering
Maker

Melkkan

Genummerd a en b:; a: gedrukt balustervormige kan, cilindervormige hals, gebogen sneb, gegolfd voluutvormig oor. Versiering: goudsteen, blauw, paars, blauw banden waarin gestileerde bladmotieven, parelrand. b: beschrijving, versiering: idem aan a. Roodbakkende klei ; polychrome decoratie ; goud ; metaalglazuur ; lusterware

Identificatie
Titel
Melkkan
Objectnummer
003191
Objectcategorie
Keramiek
Objecttype
  • melkkan
    Te gebruiken voor houders bedoeld om melk te bevatten en te serveren, vooral voor middelgrote kannen met een handvat en een tuit of schenkopening, soms ook voorzien van een deksel; gewoonlijk gemaakt als onderdeel van een theeservies; oorspronkelijk uit het begin van de 18de eeuw. Gebruik ‘roomkannen’ voor houders, meestal kleine kannen, voor het bewaren en serveren van room. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-16399
Werk
Breedte
14.5 cm
Hoogte
12.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. ()
  2. ()
Datering
Materiaal
  • keramisch product
  • email (materiaal)
    Email is een glasachtige, opake of semi-transparante laag op metaaloppervlakken, meestal koper of goud. Op porselein en glas is email een glasachtig pigment dat zijn kleur ontleend aan metaaloxiden. Het wordt op glas en porselein aangebracht als decoratie van het oppervlak, door branden bij lage temperatuur in een moffeloven.
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 9 augustus 1951
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Blokzijl
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen , Wim Zandbergen