Datering
Maker Paulus Casper Erkelens

De bevrijding van Nederland

Affiche, een uiting van de bevrijding in Nederland met een voorstelling van feestende mensen in klederdracht op.

Affiche, een uiting van de bevrijding in Nederland met een voorstelling van feestende mensen in klederdracht op een lichtgroene achtergrond, dansend in een kring om een molen heen. De Nederlandse vlag vier in top. In de lucht een vliegtuig donkergroen gekleurd. Signatuur ANVV.

Identificatie
Titel
De bevrijding van Nederland
Objectnummer
023090
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • affiche
  Aankondigingen die zijn bedoeld om te worden opgeplakt als advertentie, reclame of als kennisgeving van een activiteit, doeleinde, product of dienst. Wordt ook gebruikt voor in grote hoeveelheden geproduceerde decoratieve afdrukken die zijn bedoeld om te worden opgehangen. Voor kleine gedrukte aankondigingen die zijn bedoeld om handmatig te worden uitgedeeld wordt 'strooibiljetten' gebruikt. (AAT-Ned)
Over
Onderwerpen
 • reclameplaat
  Reclamedrukwerk in de vorm van een affiche of poster.
Werk
Breedte
60.5 cm
Hoogte
100.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
 1. Paulus Casper Erkelens (vervaardiger)
 2. (uitgever)
Datering
Materiaal
 • papier
  Refers generally to all types of thin matted or felted sheets or webs of fiber formed and dried on a fine screen from a pulpy water suspension. The fibers may be animal, such as hair, silk or wool, or mineral, such as asbestos, or synthetic. However most paper is made from cellulosic plant fiber, such as from wood pulp, grass, cotton, linen, and straw.Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 28 juni 2002
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Haarlem
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch
aquarellist, fotograaf, illustrator, pentekenaar

Paulus Casper Erkelens

Den Haag (stad), 19 oktober 1912
Lees meer
RKD

Trefwoorden