Datering

Holland

Affiche Holland

Uitgebreide beschrijving

ZZM-23241/a, affiche in een rood/blauw rechthoekig kader bovenin de letters (ook in rood/blauw) HOLLAND. Onder een langharige blonde dame met blauwe ogen met een Volendammer muts, alleen het gezicht tezien. Rechts en links van haar een vlinder. Voor haar verschillende producten die Holland vertegenwoordigen zoals, groente, fruit, worst, kaas, eieren, koek, snoep, drank, patat en bloemen, rechts de melk in vorm van een koe met daarachter een molen.ZZM-23241/b, beschrijving idem aan /a.

Identificatie
Titel
Holland
Objectnummer
023241/a-b
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
  • affiche
    Aankondigingen die zijn bedoeld om te worden opgeplakt als advertentie, reclame of als kennisgeving van een activiteit, doeleinde, product of dienst. Wordt ook gebruikt voor in grote hoeveelheden geproduceerde decoratieve afdrukken die zijn bedoeld om te worden opgehangen. Voor kleine gedrukte aankondigingen die zijn bedoeld om handmatig te worden uitgedeeld wordt 'strooibiljetten' gebruikt. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-17439
Over
Trefwoorden
  • reclameplaat
    Reclamedrukwerk in de vorm van een affiche of poster.
Werk
Breedte
60 cm
Hoogte
80 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
  • papier
    Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Verwerving en licentie
Verworven
vondst 22 april 2003
Copyright
BY-SA
Locaties
  • Volendam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen , Wim Zandbergen

Trefwoorden