Datering

Portret Cornelis Beers.

Cornelis Beers in visserskleding en pet. Cornelis was visser op de RD 18 (Ransdorp). Hij leefde van 1862 tot 1940 en woonde in Durgerdam.

Identificatie
Titel
Portret Cornelis Beers.
Objectnummer
F064300
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-81281
Over
Onderwerpen
 • Visserskleding
  Kleding dat veel door vissers wordt gedragen, o.m. in de uitoefening van hun beroep.
 • Portret
  Voorstellingen van personen; gebruik 'figuren (voorstellingen)' voor voorstellingen van denkbeeldige of mythologische figuren. (AAT-Ned)
 • Visserman
  Vissers zijn ambachtslieden die als beroep hebben het vangen en verhandelen van vis. Er is onderscheid te maken tussen vissers die op de binnenwateren vissen op zoetwatervis en vissers die actief zijn op zee met het vangen van zeevis en allerlei andere grote en kleine zeedieren. Het beroep van visser is al heel oud. (Van Dale)
Vervaardiging
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 2001
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Durgerdam