Datering

Overstroming in Volendam.

De ateliers van Hotel Spaander bij hoogwater. Drie kunstschilders waaronder August Hanicotte staan in een deuropening.

Identificatie
Titel
Overstroming in Volendam.
Objectnummer
F058568
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-80759
Over
Trefwoorden
 • watersnood
  Een overstroming is een gebeurtenis waarbij een aanzienlijke hoeveelheid water uit een zee, rivier of meer plaatsen bereikt die normaal gesproken niet onder water staan. Indien dit ernstige vormen aanneemt, spreekt men door de verwoestende uitwerking ook wel van watersnood of ramp. Land dat door een overstroming definitief verloren gaat, noemt men wel verdronken land.
 • kunstschilder
  Aanduiding voor schilders in de 14de tot en met de 18de eeuw in Noord- en Zuid-Europa die de gangbare onderwerpen van schilderijen schilderden. De term wordt gebruikt ter onderscheid van 'kladschilders', die gespecialiseerd waren in decoratief werk. De categorieën waren gedefinieerd binnen het Sint-Lucasgilde. (AAT)
 • Hotel Spaander
Vervaardiging
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
schenking 1991
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Volendam

Trefwoorden