Datering
Maker onbekend

Bewoners koopmanswoning

Koopmanswoning, Lagedijk 56. Een jonge vrouw is bezig met de was achter het huis. Een wasteil op een boenstoep, emmers, teilen en een waterketel ervoor. Een klein meisje met een wit schortje kijkt toe.

Identificatie
Titel
Bewoners koopmanswoning
Objectnummer
F056816
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-65565
Over
Onderwerpen
 • Herenhuis
  Herenhuizen zijn woonhuizen voor aanzienlijken, vooral buiten de steden. Deze herenhuizen komen voor op buitenplaatsen in bosrijke gebieden of langs rivieren.
 • Wasdag
  Vaste dag in de week waarop men de was pleegt te doen.
 • Wasuitrusting
  Met wasuitrusting worden alle gebruiksmiddelen bedoeld om te kunnen wassen. Wasgoed of de was is textiel dat gereinigd moet worden ofwel net gereinigd is. Het reinigen gebeurt door het wasgoed te wassen.
 • Kinderkleding
  Clothing designed for or worn by children; often used in commercial contexts. (AAT)Kleding ontworpen voor of gedragen door kinderen; vaak gebruikt in commerciële contexten. (AAT)
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend (fotograaf)
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
vondst
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Zaandijk