Datering
Maker Jb. Kuyper

Bewoner koopmanswoning

Portretfoto van J.H. Börneman, bewoner van de koopmanswoning, Lagedijk 56. Geboren in 1868 te Zaandijk.

Identificatie
Titel
Bewoner koopmanswoning
Objectnummer
F056827
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-65576
Over
Onderwerpen
 • herenhuis
  Herenhuizen zijn woonhuizen voor aanzienlijken, vooral buiten de steden. Deze herenhuizen komen voor op buitenplaatsen in bosrijke gebieden of langs rivieren.
 • kleding
  Bedekking van de romp, ledematen, handen, voeten en hoofd voor de warmte, mode, of om bedekken naaktheid. Het sluit over het algemeen andere voorwerpen die onder 'kostuum'vallen zoals sieraden, kronen en andere accessoires die puur decoratief of symbolisch zijn en geen praktische functie hebben, uit. (AAT-Ned)Kleding is textiel en aanverwante zaken gemaakt om het menselijk lichaam te bedekken. Meestal worden gewone kledingstukken bedoeld. (Conservation Dictionary)
 • portret
  Voorstellingen van personen; gebruik 'figuren (voorstellingen)' voor voorstellingen van denkbeeldige of mythologische figuren. (AAT-Ned)
Vervaardiging
Maker
 1. Jb. Kuyper (fotograaf)
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
vondst
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Zaandijk
fotograaf

Jacob Kuyper

Krommenie (Zaanstad), 15 maart 1851 – Zaandam (Zaanstad), 7 november 1919
Lees meer
RKD

Trefwoorden