Datering
Maker onbekend

Friesch landschap. Skûrre met foarein. It fé by honk.

Friese kop-hals-romp boerderij met koeien op de voorgrond.

Identificatie
Titel
Friesch landschap. Skûrre met foarein. It fé by honk.
Objectnummer
F021774
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • prentbriefkaart
    Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-39260
Over
Onderwerpen
  • Kop-hals-rompboerderij
    Kop-hals-rompboerderijen zijn boerderijen die veel voorkomen in Friesland en in het westen en noorden van Groningen. De boerderijen hebben deze benaming gekregen doordat de vorm doet denken aan een liggende koe. Hierbij is het woonhuisgedeelte de kop, het middengedeelte de hals en de schuur de romp.
  • Boerenerf
    Boerenerven zijn verharde of onverharde erven direct om een boerderij gelegen en bieden ruimte voor activiteiten en opslag die bij de boerderij horen zoals een dorsvloer, stallen, hokken en schuren maar ook tuinen, boomgaarden en geriefhout. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
  • Rund
    De runderen (Bovinae) vormen een onderfamilie van de familie der holhoornigen (Bovidae). De onderfamilie omvat onder andere gedomesticeeerd rundvee, de Amerikaanse bizon, waterbuffel, jak en diverse antilopen, waaronder de koedoes en de elandantilope. Vooral het volwassen dier van het bekende holhoornige herkauwende zoogdier uit het geslacht Bos dat om zijn vlees en melk en ook wel als trekdier gehouden wordt. (Wikipedia/MARDOC)
  • Veehouderij
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Leiden

Trefwoorden