Datering
Maker onbekend

BROEK IN WATERLAND. - MODELBOERDERY, STAL IN DE WINTERTYD

Stalinterieur van boerderij. De koeien staan links op stal, twee om twee van elkaar gescheiden door stijlen. In de groep schotten tegen het spetteren van de mest. Rechts een boerin met emmer.

Identificatie
Titel
BROEK IN WATERLAND. - MODELBOERDERY, STAL IN DE WINTERTYD
Objectnummer
F021686
Objectcategorie
Fotocollectie
Over
Onderwerpen
 • Stal
  Vrij grote structuren voor het onderbrengen van vleeskoeien; gebruik 'koeienstallen' voor kleine tot vrij grote structuren bedoeld voor melkvee, vleeskoeien of stieren; gebruik 'schutstallen' voor vrij kleine onderkomens met ten minste één open zijde. (AAT-Ned)
 • Interieur
  Binnenhuis, het inwendige van een gebouw, vooral van een kamer, liefst gezien als gezamenlijk voortbrengsel van bouw- en nijverheidskunst. In noordelijke landen, waar de beslotenheid van het vertrek een eerste eis was, heeft het begrip zich voor de betekenis van het woninginterieur het sterkst ontwikkeld. (Haslinghuis)
 • Rund
  De runderen (Bovinae) vormen een onderfamilie van de familie der holhoornigen (Bovidae). De onderfamilie omvat onder andere gedomesticeeerd rundvee, de Amerikaanse bizon, waterbuffel, jak en diverse antilopen, waaronder de koedoes en de elandantilope. Vooral het volwassen dier van het bekende holhoornige herkauwende zoogdier uit het geslacht Bos dat om zijn vlees en melk en ook wel als trekdier gehouden wordt. (Wikipedia/MARDOC)
 • Veehouderij
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Broek in Waterland
 • Leiden

Trefwoorden