Datering
Vervaardiger N.J. Steltenpool

Boerderij Mariëngaard

Boerderij Mariëngaard (1840) op de plaats van het voormalige en gelijknamige klooster. Een typische kop-hals-rompboerderij.

Identificatie
Titel
Boerderij Mariëngaard
Objectnummer
F072139
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • dia
  Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet.(Wikipedia)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-111197
Over
Trefwoorden
 • landweg
  Wordt gebruikt voor smalle weggetjes, vaak tussen heggen, hekken of muren, die meestal maar juist breed genoeg zijn om één persoon of één voertuig tegelijk door te laten. In de Nederlandse situatie vaak niet omgeven door hekken, heggen of muren. (AAT-Ned)
 • weidelandschap
  Gebied met grote stukken grasland, weilanden.
 • kop-hals-rompboerderij
  Kop-hals-rompboerderijen zijn boerderijen die veel voorkomen in Friesland en in het westen en noorden van Groningen. De boerderijen hebben deze benaming gekregen doordat de vorm doet denken aan een liggende koe. Hierbij is het woonhuisgedeelte de kop, het middengedeelte de hals en de schuur de romp.
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. N.J. Steltenpool (museumfotograaf)
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
opdracht
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Hallum
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch
fotograaf

Ko Steltenpool

, 1939
Lees meer
RKD

Trefwoorden