Datering
Maker onbekend

VISCHPOORT, ELBURG

De Vispoortstraat met gezicht op de Vispoort gebouwd rond 1592. Het huis aan de linker zijde heeft een stoephek van hardstenen palen.

Identificatie
Titel
VISCHPOORT, ELBURG
Objectnummer
F018795
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-36861
Over
Onderwerpen
 • Poortgebouw
  Wordt gebruikt voor bouwwerken naast, bij of boven toegangspoorten, meestal met de woning van de poortwachter. (AAT-Ned)
 • Uurwerk
  Algemene benaming voor het instrument dat de tijd aanduidt.
 • Straat
  Weg van zeer plaatselijk belang, gelegen binnen bebouwd gebied. (BRT)
 • Stoeppaal
  Stoeppalen zijn stenen palen die de particuliere stoepen scheiden van de openbare weg. Doorgaans zijn deze palen van natuursteen, maar komen soms ook in ijzer en beton voor. Tussen de stoeppalen zijn vaak stangen of kettingen aangebracht. (Haslinghuis)
 • Stads- en dorpsgezicht
  In de Erfgoedwet staan stads- en dorpsgezichten omschreven als: 'Groepen van onroerende zaken die van algemeen belang zijn wegens hun schoonheid, hun onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang dan wel hun wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich één of meer monumenten bevinden'.Een beschermd stads- of dorpsgezicht is een gebied binnen een stad of dorp met een bijzonder cultuurhistorisch karakter. Door deze bescherming blijft het cultuurhistorische karakter behouden. In Nederland zijn er ruim 450 van deze beschermde gebieden.Groepen van onroerende zaken, van algemeen belang vanwege hun schoonheid, onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang, wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich een of meer monumenten bevinden
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Elburg