Datering
Maker van der Peijl

Bleënem tô thee drienken Hindeloopen.

Om een tafel met pluchen tafelkleed in een interieur omstreeks 1900, zit een gezelschap van drie vrouwen en twee mannen gekleed in het traditionele kostuum van Hindeloopen. De vrouwen dragen de hoofdbedekking van de ongehuwde vrouw. De vrouw rechts draagt een kassekijntje, de man links moderne schoenen.

Identificatie
Titel
Bleënem tô thee drienken Hindeloopen.
Objectnummer
F015656
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-33972
Over
Onderwerpen
 • Klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
 • Hoofdbedekking
  Iedere bedekking van het hoofd. (AAT-Ned)
 • Woninginrichting
  Objecten oorspronkelijk gemaakt voor het faciliteren van menselijke activiteit en te voorzien in lichamelijke behoeften in het algemeen door het leveren comfort, gemak en veiligheid.
Vervaardiging
Maker
 1. van der Peijl ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Hindeloopen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden