Datering
Maker onbekend

A'k bie Ootje gaot kieken krieg ik vlak altied een bal. Twee vrouwen met kind in interieur

De hakende vrouw links draagt de gehaakte muts over de oren met een kleine kuif, een lichte kraplap met gedeelde rode doek, een kulder met donkere boormouwtjes en een donker schort. De breiende vrouw rechts draagt de gehaakte muts over de oren zonder kuif, een paarse gesteven kraplap, een gedeelde rode doek, een kulder met donkere boormouwtjes, een donker schort met donker geruit bovenstukje en is in de rouw. Het staande meisje draagt de pluummuts, een kraplap over een kulder met boormouwtjes en een lieffiessjullek. In het interieur een kachel en een spinde met pronk. Gebloemd behang boven de lambrisering. Aan de muur hangen ingelijste teksten.

Identificatie
Titel
A'k bie Ootje gaot kieken krieg ik vlak altied een bal. Twee vrouwen met kind in interieur
Objectnummer
F021166
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Over
Onderwerpen
 • klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
 • woninginrichting
  Objecten oorspronkelijk gemaakt voor het faciliteren van menselijke activiteit en te voorzien in lichamelijke behoeften in het algemeen door het leveren comfort, gemak en veiligheid.
 • huishoudelijke activiteit
  Werkzaamheid m.b.t. het uitvoeren of de verzorging van het huishouden.
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Bunschoten
 • Spakenburg
 • Bunschoten
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden