Datering
Maker Adriaan Gerard van Agtmaal

Oud Groninger Kleederdracht

Drie vrouwen poseren in een oud interieur met een bedstedewand en een schouw. Alledrie dragen een kanten muts en oorijzer. Ze staan en zitten voor de schouw met tegels.

Identificatie
Titel
Oud Groninger Kleederdracht
Objectnummer
F021615
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Over
Onderwerpen
 • woninginrichting
  Objecten oorspronkelijk gemaakt voor het faciliteren van menselijke activiteit en te voorzien in lichamelijke behoeften in het algemeen door het leveren comfort, gemak en veiligheid.
 • smuiger
  Bepaald type schouw in de Zaanstreek, meestal bekleed met bijbeltegels. Deze tegels werden voornamelijk geschilderd in Amsterdam, veelal naar prentjes van Pieter Schut of Jan Luiken. De smuiger komt wel voor in consistoriekamers. (Religieus Erfgoedthesaurus)Smuigers zijn rookvangers met rookkanaal, lager dan schouwen en vaak betegeld. (Haslinghuis)
 • klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
Vervaardiging
Maker
 1. Adriaan Gerard van Agtmaal ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Groningen
fotograaf

Adriaan Gerard van Agtmaal

Steenbergen (plaats, Noord-Brabant), 12 april 1887 – Baarn (plaats), 18 januari 1960
Lees meer
RKD

Trefwoorden