Datering
Maker onbekend

Bij Harlingen. Steenen Man

Monument ter ere van de Portugees Caspar de Robles, Spaans veldheer en stadhouder die in 16e eeuw de Friese zeedijken liet verhogen: Januskop rustend op hoge vierkante zuil met renaissance motieven op gemetseld voetstuk met daaromheen een hoog smeedijzeren hek op plateau naast de dijkkruin.

Identificatie
Titel
Bij Harlingen. Steenen Man
Objectnummer
F015387
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • prentbriefkaart
    Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-33715
Over
Onderwerpen
  • Gedenkteken
    Topografisch object ter nagedachtenis van een belangrijke persoon of gebeurtenis. (BRT)
  • Gedenksteen
    Gedenkstenen zijn kunstmatig bewerkte stenen, aangebracht of opgesteld ter nagedachtenis hetzij van een persoon hetzij van een gebeurtenis. Deze stenen kunnen ook betrekking hebben op de lotgevallen van een huis, zoals brand of herstel. (Van Dale)Steen met gebeitelde versiering en/of tekst, aangebracht of opgericht ter gedachtenis aan een persoon of een historische gebeurtenis.
  • Hek
    Hekken zijn de bewegende delen in een omheining of poort en bieden toegang tot een tuin, park, erf, begraafplaats of ander terrein. Het hek bestaat uit een samenstel van spijlen en regels, staven of tralies, is bevestigd aan stijlen en kan afgesloten worden. Een hek kan zijn gemaakt van hout of metaal en biedt doorzicht. De vorm kan variëren van een meer dan manshoog rijk versierd smeedijzeren toegangshek van een buitenplaats tot een eenvoudig laag houten hek. (Haslinghuis)
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Harlingen

Trefwoorden