Datering
Maker Siebe Jan Bouma

Spakenburgers tijdens boottocht; vier vrouwen

Vrouwen in zomerdracht. Vooraanzicht. Uit de rouw en drie rouwgraden. Gehaakte muts. Links brede gesteven witte gebloemde kraplap met rode doek. Geruite boormouwtjes en dito bovenstukje schort. Daarnaast vrouw met donkere kraplap met lichte motieven en rode doek, schort met donker geruit bovenstukje, viereljaars rouw. Daarnaast vrouw met donkere kraplap, rode doek en donker geruit bovenstukje. Zware rouw. Rechts vrouw met lichtpaarse kraplap, donkere boormouwtjes en donker bovenstukje. Lichte rouw.

Identificatie
Titel
Spakenburgers tijdens boottocht; vier vrouwen
Objectnummer
F009796
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • negatief
    Foto's, gewoonlijk op een transparante drager waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'negatiefdrukken' voor fotografische afdrukken waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'clichés-verre' voor fotografische afdrukken van een beschilderde of betekende glazen plaat. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-32268
Over
Onderwerpen
  • Spakenburg
  • Klederdracht
    Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
Vervaardiging
Maker
  1. Siebe Jan Bouma ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
kopie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Bunschoten

, –

Trefwoorden