Datering
Maker Siebe Jan Bouma

Tweedelig kleedje, kostuum gedragen bij de oorijzermuts; achteraanzicht

Tweedelig kleedje, geshowd door een vrouw bij hooiberg. Lijfje met vertikale plooien en versiering van gallon en schulprand, poffende bovenmouwen, glad schort. De dracht met de Noordhollandse kap is tot ongeveer 1900 op Terschelling gedragen.

Identificatie
Titel
Tweedelig kleedje, kostuum gedragen bij de oorijzermuts; achteraanzicht
Objectnummer
F003594
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-29315
Over
Onderwerpen
  • Klederdracht
    Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
Vervaardiging
Maker
  1. Siebe Jan Bouma ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Terschelling

, –

Trefwoorden