Datering
Maker onbekend

Bruidspaar in Marker kostuum en gevolg

Bruidspaar poseert met familie. Ook bij de kostuums voor de bruid waren er aanzienlijke verschillen naar gelang van de fase in de periode tussen aantekenen en huwelijksvoltrekking. Bij de eerstgenoemde plechtigheid werd o.a. het 'witje' of 'smalletje' gedragen, een op merkwaardige wijze in scherpe vouwen puntig toelopend geplooid schort met kant en witwerk.

Identificatie
Titel
Bruidspaar in Marker kostuum en gevolg
Objectnummer
F047032
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-57536
Over
Onderwerpen
 • bruiloft
  Ceremonies of riten waarbij een paar in het huwelijk wordt verbonden, met de bijbehorende festiviteiten. Voor de staat van het huwelijk, gebruik huwelijk (sociale constructie). (AAT)Ceremonies or rites joining a couple in matrimony, with its attendant festivities. For the state of marriage, use "marriage (social construct)." (AAT)
 • bruiloftskleding
  Speciaal ontworpen kleding of kledingsstukken die op de bruiloft worden gedragen.
 • klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Marken

Trefwoorden