Datering
Maker Gerrit Ritske Kruissink

Kinderen bij lagere school in Eemdijk

Groep kinderen, de meeste meisjes in klederdracht. De jonge meisjes in jurkje en geruite sjullek. Blootshoofds. Gebreide mofjes. Klompjes. Het kleinste meisjes draagt een das. Het oudere meisje draagt een jak en een lieve sjullek, een donker schort met geruit lijfje met galgen. Om haar nek een das. De jongens zijn niet in klederdracht. Vooraanzicht. De kinderen staan bij de omrastering van de lagere school, de school met de bijbel, te Eemdijk.

Identificatie
Titel
Kinderen bij lagere school in Eemdijk
Objectnummer
F002883
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-28855
Over
Onderwerpen
 • klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
 • hoofdbedekking
  Iedere bedekking van het hoofd. (AAT-Ned)
 • kind
  Mensen die zich in de eerste ontwikkelingsfase van het leven bevinden. (AAT)
Vervaardiging
Maker
 1. Gerrit Ritske Kruissink ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Bunschoten
 • Spakenburg
 • Eemdijk

Trefwoorden