Datering
Maker Jan Wolthers

De ijscokar van Aaltje Vlasbloem-de Groot

Kinderen met autoped kopen een ijsje. Rechter jongetje met witte zomerdracht.

Identificatie
Titel
De ijscokar van Aaltje Vlasbloem-de Groot
Objectnummer
F001938
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-27982
Over
Onderwerpen
 • Ijscokarretje
  IJskarren zijn verrijdbare, gekoelde karren voor het uitventen van traditioneel bereid schepijs of verpakt fabrieksijs. In het verleden hielden vooral banketbakkers zich met de ijsbereiding bezig. Aan het einde van de 19de eeuw gingen ze over tot de verkoop van ijs in hun winkels. Met name in Amsterdam en Den Haag werd ijs ook op straat uitgevent. De straatverkoop was met name gericht op de gewone man en diens kinderen. (Wikipedia/Techniek in Nederland/Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
 • Kind
  Mensen die zich in de eerste ontwikkelingsfase van het leven bevinden. (AAT)
 • Klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
Vervaardiging
Maker
 1. Jan Wolthers ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Marken

Trefwoorden