Datering
Maker Gerrit Ritske Kruissink

Klein meisje aan de hand van de Boer/Antiquair Varenkamp, mogelijk haar vader

Klein meisje, in jurkje en geruite sjullek. Blootshoofds. Gebreide mofjes. Klompjes. De man, boer/antiquair Varenkamp, is in burger. Vooraanzicht. Buiten naast een huis in Eemdijk.

Identificatie
Titel
Klein meisje aan de hand van de Boer/Antiquair Varenkamp, mogelijk haar vader
Objectnummer
F002886
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-28857
Over
Onderwerpen
 • Kind
  Mensen die zich in de eerste ontwikkelingsfase van het leven bevinden. (AAT)
 • Klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
Vervaardiging
Maker
 1. Gerrit Ritske Kruissink ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Bunschoten
 • Spakenburg
 • Eemdijk

Trefwoorden