Datering
Maker Siebe Jan Bouma

Urkers in dracht met ijskar

Identificatie
Titel
Urkers in dracht met ijskar
Objectnummer
F070254
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • dia
  Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet. (Wikipedia)Afkorting voor diapositief. (Project Fotografie)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-106485
Over
Onderwerpen
 • Klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
 • Ijscokarretje
  IJskarren zijn verrijdbare, gekoelde karren voor het uitventen van traditioneel bereid schepijs of verpakt fabrieksijs. In het verleden hielden vooral banketbakkers zich met de ijsbereiding bezig. Aan het einde van de 19de eeuw gingen ze over tot de verkoop van ijs in hun winkels. Met name in Amsterdam en Den Haag werd ijs ook op straat uitgevent. De straatverkoop was met name gericht op de gewone man en diens kinderen. (Wikipedia/Techniek in Nederland/Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
Vervaardiging
Maker
 1. Siebe Jan Bouma ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Urk
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

, –

Trefwoorden