Datering
Maker onbekend

Palingvisserij op het Krabbersgat

Een palingvisser en zijn maat zetten de palingfuiken uit op het Enkhuizerzand nabij het Krabbersgat. Het bootje is een knots.

Identificatie
Titel
Palingvisserij op het Krabbersgat
Objectnummer
F001442
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Over
Onderwerpen
 • Antwerpse knots
  Vlaams vissersvaartuig voor de garnalenvisserij en andere visserij op de schelde. Knotsen hadden hun thuishaven in Antwerpen en worden reeds in de 18e eeuw vermeld. Ze zijn tegen 1920 uit de vaart verdwenen. Het is een rondgebouwd kielschip met gebogen steilstaande voorsteven een zwaar voorschip en een iets slanker achterschip. (MARDOC)
 • palingvisserij
 • palingfuik
  Fuik voor de vangst van aal/paling. Bestaande uit een rond hoepels gespannen toelopend net met een maaswijdte van maximaal 35mm, waarin zich trechtervormige delen, de inkels, bevinden en eindigend in een soort van dichtgesnoerde zak, de kruik. Vaak voorzien van uitstaande vleugelnetten aan de eerste hoepel. De hoepels hebben een maximale doorsnede van 110 cm. (De Binnenvaart)
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Enkhuizer Zand